LEEFT

Over ons

logo-proosterbos-vierkant

Geschiedenis…

Het gebruik van de naam ‘bozzjing’ gebeurde al voor de tweede wereldoorlog. De plaatsnamen waar men toen onder andere over sprak waren: ‘aan de auw hoef’ (voor de brug van de autosnelweg op de oude baan), ‘in de loten’ (iets verder dan de schutterijlokalen) en ‘aan het ven’ (nu langs het zwembad Prinsenpark).
Er waren ook al namen in gebruik zoals de Proosterbosweg (nu Proosterbosstraat) en de Midden Proosterbosweg (nu de Hulststraat).

Vanaf 1957 is er sprake van de eerste school in Proosterbos en de eerste vermeldingen van wijkwerking. In 1963 werd er een hulpkerk gebouwd en in 1968 werd Proosterbos een zelfstandige parochie. In 1970 volgde de bouw van zaal Allenthuis.

Er is sindsdien veel gebeurd in Proosterbos.

Met de komst van pastoor Oktaaf Rutten kwam ook het speelbos en de speeltuin. In 1994 volgden, een jaar na oprichting van chiro Proosterbos, de catecheselokalen.

Ook de school werd uitgebreid. Waar leerlingen vroeger na het 4de leerjaar naar het centrum moesten gaan om hun schoolloopbaan verder te zetten, kunnen ze vanaf nu in Proosterbos blijven.

Proosterbos blijft groeien tot wat het nu is, met tal van bouwprojecten en verenigingen die zich allemaal inzetten voor een ‘levend’ Proosterbos.

Met Proosterbos Leeft vzw proberen ook wij een band te scheppen onder de mensen van Proosterbos, door te zorgen voor gezellige ontmoetingsmomenten. We organiseren activiteiten voor jong en oud in Proosterbos. Zo proberen we onze wijk te doen leven. Mensen samenbrengen, aandacht voor de kleinsten bij de keuze van activiteiten, oog voor families,…

Door en voor iedereen van Proosterbos.

Dan wordt Proosterbos, Proosterbos Leeft…

De mensen…

Raad van bestuur:
Voorzitter: Maes Bjorn
Penningmeester: Goris Johan
Secretaris: Heymans Kenny

Leden:
Broekhoven Ellen
Coenen Johnny
Depuydt Geert
Majzik Marc

Onze fantastische vrijwillige helpers:
Colson Gerard
Dierckx Ben
Dirkx Cindy
Hornix Tom
Lauria Marisa
Vranken Stijn